historie bedrijf

De geschiedenis van onze kwekerij start in 1953. In dat jaar wordt er aan de Floraweg in Roelofarendsveen een stuk land gekocht door wijlen Gerard Rodewijk. Hier worden peulen, aardbeien, sla, snijbonen en later ook tulpen geteeld. In de jaren 70 van de vorige eeuw, is men er met de teelt van rozen begonnen. Al snel groeit de rozenteelt uit tot een specialisatie. Op deze lange en smalle kwekerij werd in de eerste jaren Sonia geteeld. Later, toen de zoons van Gerard ouder werden en volledig in de kwekerij mee gingen werken, werd in 1976 een kwekerij aan de Sotaweg in Roelofarendsveen gekocht. Hier gingen de broers Ton en Jos beginnen. In 1980 werd een kwekerij aan de Hoofdweg in Buitenkaag gekocht, waar Co en Fred begonnen. Van lieverlee werden de kwekerijen uitgebreid en gemoderniseerd. Broer Fred kwam te overlijden, waardoor Co er alleen voor kwam te staan.

Image

In 1986 werd de kwekerij aan de Floraweg verkocht. Broer Jan wilde voor zichzelf beginnen en Nico ging aan de Hoofdweg samen met Co verder. Dit was ook de tijd dat er werd uitgebreid. In Buitenkaag werd bijgebouwd en ook aan de Sotaweg werd uitgebreid; de buurman werd erbij gekocht en de kassen vernieuwd. De soorten die toen gekweekt werden waren Madelon, Vivaldi en Jaccaranda. In deze tijd is er gestart met belichting. De reactie van de rozen hierop was fantastisch! Toen deze rozen vervangen werden door Pailine, Black Magic, Ambiance en Escada is er gestart met substraatteelt. Hierdoor werden we in staat gesteld water en meststoffen te hergebruiken en werd de teelt meteen een heel stuk milieuvriendelijker.

Intussen ging Nico bij de veiling werken en een paar jaar later, in 1999, kwam de volgende generatie erbij; Marius en Gerard (zoons van Co). Marius ging in de Buitenkaag aan de slag en Gerard op een nieuwe kwekerij in Valkenburg (ZH). Hier heeft Gerard senior de eerste steen nog gelegd. Een jaar later kwam Frank in Valkenburg werken. Ook hij is een zoon van Co.

Image

In 2005 worden in Roelofarendsveen de laatste oude kassen vervangen en is deze locatie weer helemaal klaar voor de toekomst. Op 1 februari 2008 komt Gerard senior te overlijden. Hij is 93 jaar geworden en heeft zijn oorspronkelijke kwekerij uit zien groeien tot een familiebedrijf van 3 generaties.

about3

Op 12 augustus 2012 komt ook Ton op 58 jarige leeftijd veel te vroeg te overlijden. Dit luidt 2 jaar van grote veranderingen voor ons in. Ook Jos geeft aan te willen stoppen per 1 november 2013. Omdat we met voldoende familie op de verschillende bedrijven willen zijn, wordt besloten om de kwekerij in Buitenkaag te verkopen. Marius en Frank gaan het bedrijf in Roelofarendsveen leiden en Co gaat de leiding in Valkenburg versterken. Daarnaast wordt het sortiment onder de loep genomen; Deep Water en Artemis vallen af en de Vendela wordt uitgebreid. Ook het logo wordt vernieuwd.

Anno 2015 zijn we weer helemaal klaar voor de toekomst. De oudere gewassen zijn vervangen door jonge planten en ons doel: rozen kweken waar u veel plezier aan beleeft, staat nog altijd hoog in ons vaandel.