Geverfde rozen

Rozen zijn er in vele kleuren. Van wit tot geel en rood. Zelfs groene rozen komen in de natuur voor. De enige kleur die er niet is van nature is blauw. Om deze kleur toch in het pakket te hebben worden er al sinds jaar en dag rozen geverfd. Dit wordt niet gedaan door er met een spuitbus een kleurtje overheen te spuiten, maar ze worden in blauw water gezet. De rozen drinken het blauwe water en de kleurstof komt uiteindelijk in de knoppen terecht.

slide_13

Vendela is een soort roos die heel veel drinkt. Je moet het waterniveau in de vaas altijd goed in de gaten houden. Deze eigenschap zorgt er voor dat ze goed is te verven. Dit en de lange natuurlijk houdbaarheid zorgen er tevens voor dat de rozen nog steeds open komen als ze eenmaal geverfd zijn en ook nog steeds ruim een week op de vaas staan.

Vendela is dan ook de enige echte verfroos. Andere soorten kleuren lang niet zo mooi door, komen niet meer open of verliezen hun houdbaarheid. Jaarlijks wordt ongeveer 40% van onze productie gebruikt om te verven.

IMG-20150226-WA0002-2

Naast het verven van Vendela in 1 kleur neemt ook het verven in meerdere kleuren snel toe. Deze zogenaamde Regenboog-roos is er in verschillende kleurcombinaties en zelfs op bestelling te maken. Hierdoor is ze in de bedrijfskleuren ook zeer geschikt als presentje bij een bedrijfsfeestje.  Je kunt het mooi vinden, of oerlelijk, maar bijzonder is het wel.

Original_RAINBOWed_ROSES