Vendela, mooie roos voor in boeketten en de bloem om te verven

Global-GAP certificaat

Zeer trots zijn we dat we sinds kort in het bezit zijn van het Global-GAP certificaat. Met dit certificaat en het feit dat we al jaren MPS-A gecertificeerd zijn voldoen we nu aan het FSI duurzaamheids-protocol. Op deze manier zetten we de volgende stap in onze duurzame ambities.
Global-GAP is een keurmerk wat vooral door supermarkten gebruikt wordt. Hierin zijn eisen geformuleerd op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, hygiëne en traceerbaarheid. MPS-A is een milieu-certificaat. In dit certificaat wordt vooral gekeken naar hoe omgegaan wordt met gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, water en energie. Des te minder je gebruikt, des te hoger de score.
FSI is een internationale organisatie die alle keurmerken heeft beoordeeld op duurzaamheid. In het ene land is het ene keurmerk gangbaar, in het ander een ander populair en soms heb je meerdere keurmerken nodig om te laten zien dat je duurzaam bezig bent. Doordat we Global-GAP en MPS-A gecertificeerd zijn is het nu dus erkend dat we duurzaam bezig zijn.
Mocht u meer informatie willen over MPS-A, dan kunt u dat vinden op www.volgjebloemofplant.nl . Vul daar ons MPS nummer (640056) in en u kunt er alles over lezen. Meer informatie over Global GAP kunt u vinden op https://www.globalgap.org/uk_en/.

Image

Eerste nieuwe rozen

We zijn ondertussen een flink eind onderweg met de teeltwisseling. Nog 1 week en dan staan alle planten er in, een week later dan gepland, maar dat mag de pret niet drukken. In de afgelopen 6 weken is er elke week een stukje aangeplant. Op deze manier kunnen we straks continu aan gaan voeren op de veiling.

Afgelopen weekend hebben we de eerste 5 rozen geknipt! Zes weken na het planten! Ongelofelijk hoe hard het groeit. Het zijn echter wel de voorlopers, half januari verwachten we echt aan de eerste snee te kunnen beginnen en wat aantallen te kunnen maken.

Image

Teeltwisseling

Het rooien van het oude gewas is in volle gang. Met man en macht wordt gewerkt om de kas leeg te krijgen. Zodra dit klaar is kunnen we beginnen met onderhoud. De ramen worden weer een keer goed schoon gespoten en ook de verwarming wordt weer van een nieuw verfje voorzien.

Image

Image

Image

Teeltwisseling

Eind oktober gaan we in Valkenburg een afdeling wisselen. De planten zijn nu zo’n 10 jaar oud en zijn aan vervanging toe. Eerst worden de oude planten gerooid en daarna wordt de kas volledig schoon gemaakt, wordt er onderhoud gepleegd en wordt de alles weer klaar gemaakt voor een nieuwe teelt.

Vanaf week 47 gaan we weer beginnen met planten, wat tot en met week 52 duurt.

De nieuwe plantjes zijn weer van het ras Vendela, wat we nu ook al hebben. Wat wel een verschil is, is dat we deze keer geen stekjes planten, maar planten met een onderstam. Dit houdt in dat de wortel van een ander ras is dan de Vendela. We hopen hierdoor een betere kwaliteit rozen te kunnen produceren.

Half januari hopen we de eerste rozen van het nieuwe gewas te kunnen gaan knippen.

Jong gewas

Afgelopen november hebben we 6500 m² Vendela gerooid. Dit gewas was ondertussen 10 jaar oud en aan vervanging toe.

Intussen wordt dit jong gewas al sinds begin februari geveild in Aalsmeer in de lengtes van 60 tot 90 centimeter. Met een grotere knop en dikkere steel is dit zeker een aanrader.

Trade Fair Aalsmeer

Afgelopen trade fair in Aalsmeer hebben we weer veel klanten mogen ontvangen. In onze stand hebben we naast onze eigen producten ook de vele mogelijkheden met het verven van Vendela laten zien. Met behulp van Multicolor flowers hebben we de Nederlandse vlag kunnen maken. Met behulp van  Hoven en de Mooij hebben we ook de Rianbow-rose in verschillende vormen kunnen laten zien.
Voor iedereen die geweest is, dank voor uw bezoek.

Benefietveiling ‘ride for the Roses’

Dinsdag 30 augustus werd er weer een benefietveiling georganiseerd door Floraholland Aalsmeer. Mede door onze donatie werd met deze veiling € 88.000,– opgehaald ten behoeve van KWF kankerbestrijding. Onze Deep Water, Artemis en Vendela stonden gemengd in een blik, om een zo breed mogelijk koperspubliek aan te spreken. Al met al kunnen we van een zeer geslaagde veiling spreken.

Rodewijk Rozen kleuren het St. Pietersplein

Het St. Pietersplein, waar paus Benedictus XVI op 24 april 2011 zijn traditionele paastoespraak en zegen “Urbi et Orbi” hield, was dit jaar weer rijkelijk versierd met bloemen uit Nederland. Ook wij hebben dit jaar een bijdrage kunnen leveren aan deze bloemenpracht. In de bloemstukken op de grond en het balkon waren een behoorlijke hoeveelheid Vendela’s verwerkt. We hopen volgend jaar weer te worden uitgenodigd om bloemen te leveren.

 

Rodewijk roos perfect voor trouwbloem

Steeds vaker worden de rozen uit het assortiment van Rodewijk gebruikt voor rouwstukken en bruidsboeketten. De hoge kwaliteit van onze rozen zorgt ervoor dat de bloemen voor lange tijd onder allerlei omstandigheden er goed uit blijft zien. Steeds meer bloemisten kiezen voor het samenstellen van de stukken graag voor de rozen van Rodewijk.